ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ:

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 211 6000400

Ιστορικό

Η AMVIS ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο χώρο της όρασης πριν 50 χρόνια. Από τότε έχει σκοπό να καλύπτει όλες τις ανάγκες των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη φροντίδα της όρασης.

Η εταιρία ξεκινάει ως American Optical Ελλάς Α.Ε. με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία οφθαλμικών φακών.

Το 1980 η εταιρία αγοράζεται από τους Ρογήρο και Σέργιο Μορντώ, όπου ιδρύεται η AMVIS και γίνεται αμιγώς ελληνικών συμφερόντων. Αρχικά δραστηριοποιείται στην παραγωγή οφθαλμικών φακών, με τα μηχανήματα και την τεχνογνωσία της American Optical Co. 

Στη συνέχεια η AMVIS επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς, με σημείο εκκίνησης την αποκλειστική εισαγωγή των πρώτων φακών επαφής και προϊόντων καθαρισμού των φακών.  Με τα προϊόντα αυτά η AMVIS έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί εκτός από τα οπτικά καταστήματα και στην αγορά των οφθαλμιάτρων και των φαρμακείων.

Το επόμενο βήμα γίνεται στον τομέα του εξοπλισμού ιδιωτικών και νοσοκομειακών ιατρείων καθώς και διαγνωστικών τμημάτων κλινικών.  Για τις ανάγκες του νέου τομέα  οργανώνεται και το αντίστοιχο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης για να καλύψει τις ανάγκες εγκατάστασης, εγγύησης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού.

Παράλληλα η Amvis δημιουργεί το τμήμα Eyewear και εισάγει στην Ελληνική αγορά επώνυμα γυαλιά ηλίου και σκελετούς οράσεως. Δυναμικό και ταχύτατα αναπτυσσόμενο τμήμα παρουσιάζει ολοκληρωμένες συλλογές σε πολυάριθμα οπτικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, η AMVIS έχει καταφέρει και έχει γίνει συνώνυμο με την όραση και αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του χώρου.